Maarit Vepsäläinen

Maarit Kristiina Vepsäläinen

Olen savolainen luontovalokuvaaja (VAT, VEAT). Aloitin valokuvauksen matkavalokuvauksella 20 vuotta sitten, vaikka oikeastaan olen kyllä kulkenut kamera kaulassa lapsuudesta lähtien. 2011 hankin ensimmäisen Canonin digijärjestelmäkameran ja ryhdyin kehittämään kuvallista ilmaisuani aktiivisesti ammattilaisilta oppien monilla valokuvauksen kursseilla eri puolilla Suomea Helsingistä Kuusamoon sekä tietenkin - kuvaamalla enemmän!

Kuvaan mielelläni kotiseudullani Savossa, Koillismaalla Kuusamossa sekä eri puolilla pohjolaa. Pohjoinen luonto on ainutlaatuista, osin vielä koskematonta ja kaunista kaikkina vuodenaikoina. Suotuisan säätilan ja valon vallitessa kuvaaminen onnistuu useimmiten parhaiten lähimaisemissa. Minut löytääkin silloin kuvaamasta Rautalammin ja Konneveden maisemista.

Ensimmäinen oma näyttelyni Jäinen maa - Frozen Land oli esillä viime kesänä Vetelin Taidekartanossa sekä Rautalammin kirjastossa. Heinäkuussa 2022 näyttelyyn voi tutustua Kuusamotalon Kaamosgalleriassa.

"Luonto on suuri voimavarojen ja hyvänolon lähde. Huomaan itse hakeutuvani luonnossa paikkoihin, jotka huokuvat rauhaa ja seesteisyyttä, ja joissa voi tuntea olevansa vahvasti läsnä. Toivon, että katsoja pääsee valokuvieni kautta hetkeksi irtautumaan arkisista ajatuksistaan aistimaan luonnon tunnelmaa ja rauhoittumaan sen syleilyssä."

Nettisivut: www.nordicnaturephotography.fi

Facebook: https://www.facebook.com/nordicnaturephoto

Instagram: https://www.instagram.com/nordic_nature_photography_pro/

Twitter: https://twitter.com/luontokuvaus