Linda Sainio

Linda Sainio (s. 1988 , Kemi ) on Kuusamossa asuva valokuvaaja ja kuvataiteilija. Hän ammentaa inspiraatiota pohjoisesta luonnosta ja kulttuuriympäristöistä. Erityisesti suot ovat lähellä hänen sydäntä ja Sainio tehnyt useita vuosia taiteellista työtä soiden parissa . Oman taiteellisen työnsä lisäksi hän on suunnitellut ja kuratoinut ryhmä- ja teemanäyttelyitä. 

Kuusamoon Sainio tuli käymään. Luonto lumosi ja syntyi rakkaus paikkaan. Sainio tuli paikkakunnalle alkujaan soveltavan kuvataiteen ja luontokuvauksen maisteriohjelman vuoksi. Tämän taiteen maisteritutkinnon myötä hän on ollut toteuttamassa useita osallistavia luovia hankkeita ja tapahtumia. Sainio työskentelee kädet syvällä kulttuurin parissa Kuusamon kulttuuritoimessa ja hän on toiminut useita vuosia Taiteilijaseura Koillinen ry:n puheenjohtajana . 

 Vielä muutamia vuosia sitten Sainion vapaa-aika kului retkeillen. Tällä hetkellä luontoretket keskittyvät lähiympäristöön, jota Sainio tutkii yhdessä kuusivuotiaan esikoisen ja 2- vuotiaiden kaksosten kanssa. Vilkas perhe-elämä on avannut uusia näkökulmia taiteeseen: koska taiteilija ei ehdi suolle , on suo tuotu kotiin mikroskoopin alle. 

www.lindasainio.com