Metsäpeuran mailla

Kesäaamun rauha, aurinko nousee häivyttämään suolla kevyesti leijuvaa usvaa. Toisella sivustalla lehvästön takaa joku hyppää siivilleen. Hetken rytisee metso teeri vai mikähän sieltä karkkosi. Usvan välistä paljastuu iso metsäpeura, hengitys tihenee, nyt se on siinä, kuvattavana.

Kokeneemmille kuvaajille olemme järjestäneet myös matkan Salamajärven kansallispuistoon. Reitti on reilun neljän kilometrin mittainen, välillä suota pitkospuilla, metsää, polkuja, järven rantaa, sanalla sanoen vaihteleva. Emme lupaa metsäpeuran näkemistä mutta mahdollisuus siihen on. Mukana kulkee eräopas Mika Korte ja luontokuvaaja Jyrki Liikanen, jotka molemmat tuntevat seudun. Jyrki taitaa myös videokuvauksen, joten kyselkää. Mika kiehauttaa nokipannukahvit johonkin sopivaan väliin.

Lähdemme liikkeelle Taidekartanon pihasta aamulla 15.7.2022 klo 03:30 omilla autoilla tai mahdollisesti järjestellään siinä kimppakyytiä ja säästetään luontoa.

Ajomatka kestää vajaan tunnin ja polku lähtee heti parkkipaikalta joten olemme hyvissä ajoin liikkeellä.

Sään mukainen vaatetus ja mukavat jalkineet. Omat eväät mutta kahvit Mika keittää. Kuvauskalusto oman kunnon mukaan. Paluu matkalle pääsemme arviolta klo 10 aikaan.

Mukaan pääsee 15 nopeinta.

Retki on maksuton

Tämä retki järjestetään vuonna 2023.