LUONTOKUVAUSLEIRI


Nuorten kuvaajien leiri järjestetään 12.-14.6. Taidekartanolla. Leiri on tarkoitettu peruskouluikäisille kuvaamisesta kiinnostuneille lapsille ja nuorille.  Olisi toivottavaa, että leiriläinen osaa lukea ja kirjoittaa. 

Leiri kestää 2,5 päivää. Kahtena ensimmäisenä (ke-to) harjoitellaan valokuvaamisen perusteita. Leirillä harjoitellaan mm. kameran käyttämistä, sommittelua, kuvan rajaamista ja kuvakulman valitsemista sekä oman luovuuden ja ilmaisun käyttämistä luontokuvauksessa. Samalla tulee tutuksi lähiympäristön kasvit ja maisemat. Sadesäällä pukeudumme sään vaatimalla tavalla, mutta kovan sateen sattuessa, on mahdollisuus tehdä harjoituksia sisätiloissa.  

 Viimeisenä kolmen tunnin päivänä (9-12) valikoimme ja käsittelemme kuvia valmiiksi tulevaa näyttelyä varten. Ohjaajien opastuksella tutustutaan kuvien käsittelyn alkeisiin.  Leirin aikana kuvatuista kuvista valmistetaan oma kokonaisuus kesän valokuvanäyttelyyn. Jokainen leiriläinen valitsee yhden kuvan, joka vedostetaan ja näistä kootaan nuorten oma näyttely. Tällä kertaa leiriläiset pääsevät myös osallistumaan oman näyttelyn suunnitteluun ja ripustamiseen. 

Leirille osallistuvilta ei vaadita mitään erityisosaamista tai -välineitä. Kurssilla voi kuvata niin omalla kännykällä, pokkarilla kuin järjestelmäkamerallakin. Leirille osallistuminen ei vaadi järjestelmäkameran omistamista. Voit kuvata ihan kännykkäkameralla ja meillä versolaisilla on muutama järjestelmäkamera, joita voi lainata. 

Leiripäivinä tarjotaan leiriläisille retkiruoka (toivomme tietoa erityisruokavaliosta) ja pienemmille tauoille on varattuna pillimehuja. 

Leirille voivat osallistua kaikki kouluikäiset lapset ja nuoret (max. 12 osallistujaa).

Leiripäivien pituudet ovat keskiviikkona 12.6. ja torstaina 13.6. klo 10-15 ja perjantaina 14.6. klo 9-12. Tämän lisäksi on näyttelyn avajaiset pe 14.6. klo 18 ja toivomme tietenkin leiriläisten osallistuvan tähän tilaisuuteen. Silloin he saavat mahdollisuuden esitellä tuotoksiaan yleisölle. 

Leiri on maksuton. Mukaan mahtuu 12 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. 

Leirin opettajana toimii kuvataideopettaja ja valokuvaaja Anu Juuri.