LEHDISTÖTIEDOTE 20.4.2023

LUONTOKUVAN JUHLAA KESKI-POHJANMAALLA


Vetelin Taidekartanolla järjestetään toista kertaa  valtakunnallinen luontokuvatapahtuma sekä -näyttely.  Luonto 365 -tapahtuma jakaantuu koko kesän avoinna olevaan luontovalokuvanäyttelyyn sekä 7.-11.6.2023 järjestettävään tapahtumaviikkoon. 

Kesäkuun 10. päivänä avautuvaan näyttelyyn on koottu kiinnostava ja monipuolinen läpileikkaus suomalaisesta luontovalokuvasta. Näyttelyn kuvien takana on kansallisesti ja kansainvälisesti menestyneitä valokuvaajia, luontokuvauksen parissa pitkään toimineita kuvaajia sekä nousevia kykyjä. 

Näyttelyssä ovat esillä  Jaana Kotamäki Turusta, Antti Strang Seinäjoelta, Jani Ylikangas Kokkolasta, Aku Kankaanpää Kaustisilta, Ismo Hakanen Kokkolasta, Mikko Jauhiainen Keiteleeltä, Anu Juuri Hausjärveltä, Juha Kontiainen Seinäjoelta, Maarit Vepsäläinen Rautalammilta sekä  nuori Nooa Mikkola Vetelistä.

Luonto 365 -tapahtumaviikko käynnistyy lasten luontokuvaleirillä. Leirillä kouluikäiset nuoret kuvaajat harjoittelevat luontokuvaksen perusteita ja leirin aikana otetuista kuvista koostetaan kuvaesitys ja ripustetaan oma näyttely Taidekartanolle. 

Perjantaina 9.6. on kaksi työpajaa, joita vetävät luovan luontokuvauksen ammattilaiset, valokuvaajat Taru Rantala ja Paavo Hamunen. Vuoden luontokuvavoittaja Taru Rantala on tunnettu luovalla tekniikalla toteutetuista lähikuvistaan. Paavo Hamusella on vuosien kokemus luontokuvauksen kouluttajana, kuvaajana ja kirjoittajana. 

Lauantaina 10.6. käynnistyvät kuvaesitykset läheisessä Talonpojan navetassa. Vanhaan tunnelmalliseen navetan vinttiin on rakennettu tapahtumaa varten upea esitystila. Lauantain aikana nähdään kuvaesityksiä ja julkaistaan Veikko Siponkosken kirja. Lauantai-ilta huipentuu luontokuvanäyttelyn avajaisiin. 

Sunnuntaina 11.6. esitykset jatkuvat koko päivän. Esiintyjinä on Taidekartanon näyttelykuvaajia, työpajojen vetäjiä sekä muita tunnettuja luontokuvaajia. 

Luontokuvatapahtuman taustalla on yhdeksän luontokuvan ystävää, kulttuurityöryhmä Verso ry. Sen voima on monipuolinen näkemys, koulutus ja kokemus luonnon kuvaamisesta sekä tapahtumien järjestämisestä. Tämä tukee suunnitelmaa koota Veteliin vuosittain monipuolinen ja ajassa kiinni oleva luontokuvatapahtuma.

Näyttelylle Taidekartano tarjoaa erinomaiset puitteet, se on jo havaittu edellisten näyttelyiden myötä. Entinen emäntäkoulu on nyt galleriatasoinen näyttelytila. Yhteistyö Vetelin kunnan kanssa on ollut erinomaista ja sitä on ilo jatkaa.

Lisätietoja antavat:

Juha Kontiainen, luontovalokuvaaja, 0400 346 607, juha.kontiainen@outlook.com

Mikko Jauhiainen, luontovalokuvaaja, 0505 260 768, mikko.jauhiainen2@gmail.com